Вашата чанта
0 0.00лв.

Общи условия за ползване

Тези условия за ползване са в сила от 16 февруари 2014 г.

 

Тези условия за ползване  („Условия”) се отнасят за www.danielaubenova.com и всички останали уебсайтове, уеб апликации, онлайн услуги и други интерактивни приложения и съдържание за сваляне на Издателство „Даниела Убенова” („Издателството”), които публикуват линк към тези Условия, независимо дали достъпът до тях е чрез компютър или мобилно устройство.

Внимание! Моля прочетете внимателно тези Условия, тъй като те се отнасят до Вашите законови права и задължения. С достъпа си до този уебсайт и цялата информация в него, Вие се съгласявате изцяло с Условията по-долу.

Собственост над съдържанието
Уебсайтът www.danielaubenova.com е собственост на ЕТ „Даниела Убенова-Даниела Биланска” с търговско наименование Издателство „Даниела Убенова”. Цялото съдържание е със защитени авторски права. Може да зареждате или да отпечатвате отделни страници и/или раздели при условие, че не нарушавате изискванията и допустимото от Закона за авторското право и сродните му права. Ако имате колебания, моля да се свържете с нас. Всички права в тази, в минали и бъдещи версии на сайта са запазени, дори и тези, които не са изрично упоменати тук.

 

Точност и достоверност на информацията
Издателството се стреми да поддържа актуална и достоверна информация на уебсайта си, но не гарантира, че уеб страниците не съдържат грешки и достъпът до тях е непрекъсваем. Издателството има правото да редактира текстове и изображения, да променя локацията им и да прекратява достъп до стара информация. Издателството се задължава да вземе всички разумни мерки с цел публикуване на навременна, сигурна и качествена информация. В случай, че това не е възможно в резултат на различни причини, Издателството не носи отговорност.

 

Използване на уебсайта
Не е позволено възпроизвеждането (цялостно или частично), предаването (по електронен или друг начин), както и модифицирането и използването на каквато и да е информация за публична или търговска цел на (части от) този сайт, без предварително изрично писмено разрешение на Издателството. Разрешава се огласяването на съобщения за пресата и на друга публична информация в медиите за масова информация и в социалните медии, само ако е цитиран източникът.

Не е позволено използването на уебсайта за цели, които нарушават правата на трети страни, както и публикуването на каквото и да е съдържание с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, оскърбително, малтретиращо, опозоряващо, оклеветяващо, вулгарно, неприлично, скандално, подстрекаващо, порнографско или религиозно некоректно съдържание. Издателството може по всяко време по своя преценка да премахне всеки потребителски материал, който не отговаря на тези Условия.

 

Регистрация, промяна, защита и конфиденциалност на лични данни
Уебсайтът и виртуалната книжарница могат да бъдат разглеждани и използвани свободно, без регистрация и въвеждане на лични данни. Регистрирането е лесен и бърз процес, който дава достъп до специални предложения  и услуги. При регистрация предоставяте лични данни като име, фамилия, е-мейл и парола (за физически лица) или име, адрес, ЕИК/ДДС номер, МОЛ, телефон, е-мейл и парола (за учебни заведения / търговци). След регистрация, може да влизате във Вашия профил, да преглеждате Вашите поръчки и артикулите, които сте закупили последно. В случай на загуба или забравяне на паролата или потребителското име, и след изрично искане от Ваша страна, Издателството изпраща нови такива на електронния адрес, посочен от Вас. Данните могат да търпят промени и да бъдат изтривани по Ваше искане след изпратен е-мейл за отказ от абонамент в уебсайта. Издателството не носи отговорност за неоторизиран достъп до профила Ви, настъпил поради предоставяне на паролата на трети лица, както и за щетите и загубите, нанесени вследствие на такъв достъп.

Съобразно Закона за защита на личните данни и Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) имате право на достъп до собствените си лични данни, които сте въвели при ползване на услуги на Издателството, както и на поправка в тези лични данни. Приемайки настоящите условия, Вие изрично се съгласявате личните данни, предоставени от Вас при регистрация в уебсайта, да бъдат обработвани от Издателството по електронен път с цел извършване на услуги, които сте заявили, и оказване на клиентско обслужване. За повече информация посетете сайта на Комисията за защита на личните данни

Издателството се грижи с голямо внимание за личните Ви данни и ги използва единствено и само за извършване на заявени от Вас услуги. Данни не се предоставят под каквато и да била форма на трети страни. Издателството е длъжно да разкрива лични данни само в описаните от закона случаи.

Издателството не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване разпоредбите на настоящата точка.

 

Електронна търговия
Уебсайтът предлага продукти и услуги, които може да поръчате и закупите. Те са предмет на Общите условия за електронна търговия, които са обявени по-долу и показвани при добавяне на продукт във Вашата чанта, преди поръчката да е завършена и да е направено плащане.

 

Лична информация и защита на данните
С поръчката и/или регистрацията си на уебсайта на Издателството Вие се съгласявате да предоставите доброволно следната лична информация за служебно ползване от страна на Издателството:

1. Име и фамилия
2. Валиден e-mail адрес и парола (в случай на регистрация)
3. Пълен адрес за доставка
4. Пълен адрес и данни за фактуриране (ако е различен от адреса за доставка)
5. Телефон за контакт

Вие носите отговорността за попълнените данни, както и за това те да са достатъчно подробни, за да позволят изпълнението на доставката и плащането. Издателството се грижи с голямо внимание за личните Ви данни и ги използва единствено и само за извършване на заявени от Вас услуги.

 

Цени
Пазарувайки от виртуалната книжарница, Вие се съгласявате да заплатите цената, която е посочена в уебсайта в момента на поръчката. Издателството има правото да променя цените на уебсайта, без да Ви изпраща изрично уведомление.

 

Доставка
Цената на доставката се определя в зависимост от общия грамаж на поръчаните книги и се изчислява автоматично в хода на поръчката. Tранспортните разходи са за сметка на клиента, освен ако не е изрично упоменато, че доставката е безплатна.

В България работим с…
Куриери, които доставят поръчката до Вашата врата във всички населени места в страната в рамките на 1−3 работни дни. Цената на доставката в София е 3.58 лв. до 5 кг и 7.86 лв. − между 5 и 10 кг. Цената за доставка в страната е 3.67 лв. до 0.5 кг, 5.04 лв. – до 1 кг, 5.52 лв. – до 2 кг., 6.36 лв. – до 3 кг, 7.08 лв. – до 4 кг, 7.92 лв. – до 5 кг.

Извън България доставяме с…
“Български Пощи” или с куриери до почти всички държави в света. Ако клиентът избере доставка с “Български Пощи”, цената на доставката за чужбина се изчислява автоматично спрямо общия грамаж на поръчката и съгласно публикуваните цени. В случай, че клиентът избере доставка с куриер, транспортът се изчислява отделно. Срокът за изпълнение с “Български Пощи” е до 40 работни дни, а с куриерска фирма – между 5 и 7 работни дни. Издателството си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 дни, след предварителното Ви одобрение.

Издателството си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да Ви предупреждава предварително, стига това да не променя цената, срока, както и начина на доставка.

 

Плащане на поръчани продукти
При онлайн плащане с дебитни или кредитни карти (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro), бивате прехвърлени за секунди към платформата еБорика, гарантираща напълно сигурни разплащания.

При плащане в брой на поръчаните продукти, Вие депозирате в момента на доставката на Издателството или на негов представител, извършващ доставката, пълната стойност на заявената поръчка.

При плащане по банков път в лева, Вие депозирате сума, равна на стойността на направената поръчка, в банковата сметка на Издателството не по-късно от 3 дни след изпращането на поръчката онлайн. Данните на банковата сметка са:

Даниела Убенова – Даниела Биланска ЕТ
Райфайзен банк, ул. „Гогол” 18-20
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG51RZBB91551067711813

След като депозитът бъде потвърден, поръчаните продукти се доставят на посочения от Вас адрес. Като основание за плащане задължително се вписва номера на поръчката, който сте получили в е-мейл от Издателството. Всички такси и комисионни са за Ваша сметка. При плащане по банков път в други валути освен в български лева, се депозира сума, равна на левовата стойност на направената поръчка. В този случай са валидни същите по-горе посочени условия.

 

Бонуси и отстъпки
При редовни покупки, регистрираните потребители на виртуалната книжарница получават промо кодове за отстъпки от цената, както и възможност да получават безплатни книги и материали от Издателството.

При поръчка от виртуалната книжарница на стойност 50−100 лв., индивидуални клиенти (физически лица) получават 5% отстъпка, която се изчислява автоматично преди завършване на заявката. При поръчка над 100 лв. индивидуални клиенти получават 10% отстъпка. При групови заявки, учебните заведения получават 22% отстъпка, както и безплатна доставка. При поръчки през уебсайта, търговски фирми получават такава отстъпка, каквато е договорена с Издателството. За да се приложи отстъпката на учебни заведения и търговски фирми (юридически лица), е необходимо те предварително да са се регистрирали като такива, за да могат да бъдат асоциирани с полагащите им се бонуси и отстъпки.

 

Промоции
Издателството предоставя специални промо кодове, които можете да използвате при поръчка от виртуалната книжарница на издателство „Даниела Убенова”. Промо кодовете са за еднократна употреба и важат според условията и стойността, при които са предоставени, без да включват други изменения на обичайните права и задължения между Вас и Издателството. Възможно е определени артикули да не се покриват от промо кодовете.

 

Отказ от поръчани/закупени продукти
Имате право да се откажете от един или повече от поръчаните продукти в срок от 12 часа от генерирането на поръчка. При констатация на дефектна стока до 24 часа от нейното получаване и при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката, Издателството се ангажира тя да бъде подменена с нова или да бъде възстановена депозираната за продукта сума, съгласно чл.55 от Закона за Защита на Потребителите, считано от датата, на която сте упражнили правото си на отказ. Условие за възстановяване на сумата е продуктът да е в състоянието, в което е изпратен, с ненарушен търговски вид. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Издателството.

При несъответствие на стоката с основните характеристики, посочени на уебсайта, Издателството възстановява депозираната от клиента сума, включително и транспортните разходи, начислени за придобиването на стоката, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП, в срок до 7 дни от получаване на стоката и при ненарушен търговски вид.

 

Други
Издателството има право да Ви уведомява за нови услуги в уебсайта или промени в досегашните, но не е задължено да Ви известява при промени в технологията и дизайна на уебсайта.

Издателството има правото да променя данните и Условията в този уебсайт без предварително уведомление, като те стават валидни в 23:59 часа на датата на публикуване, посочена в началото на тези Условия.

 

Връзки към уебсайтове на трети страни
Уебсайтът може да съдържа връзки към уебсайтове, онлайн услуги и мобилни приложения,  които са собственост или се администрират от трети страни. Издателството няма контрол и не носи отговорност за съдържанието, политиките за защита на личната информация или сигурността на такива сайтове, услуги и приложения.

 

Юрисдикция
Всички въпроси и оплаквания, неуредени с настоящите Условия, и които страните не са успели да решат чрез преговори и по взаимно съгласие, подлежат на разрешаване според законите на Република България и се отнасят за решаване пред компетентните български съдилища.

 

За контакти
Издателство „Даниела Убенова”
гр. София 1582, ж-к Дружба 2
Комплекс Цариградски, 280 Г 1
[т] (02) 943 38 08
[м] 0896 616 208
[e] info@danielaubenova.com

0
    0
    Виж чанта
    Чантата е празнаВърни се в магазин