Вашата чанта
0 0.00лв.

За нас

Издателство „Даниела Убенова” създава качествени и мотивиращи за учебна дейност образователни и учебни материали за деца и възрастни, предназначени за ползване в детските ясли и в детските градини, в училищата, вкъщи, в университетите.

Издателство „Даниела Убенова” е създадено през 1991 година от г-жа Даниела Биланска, магистър по педагогика и философия с учителска и редакторска практика в областта на дидактиката. Златен принцип при разработката на изданията ни е акцентът върху оригиналността и функционалността на продуктите ни в практико-педагогически аспект. Авторите на издателството са водещи писатели, учени, университетски преподаватели и методисти. В учебниците и учебните помагала те прилагат по креативен, занимателен и съобразен с възрастта на учениците начин съвременните световни педагогически подходи. Издателството успешно работи с Министерството на образованието и науката, издавайки учебна литература, напълно покриваща актуалните образователни изисквания по действащите национални учебни програми.

За да направи приятно и ползотворно образованието на децата, за да улесни възпитателната роля на родителите, за да подпомогне работата на учителите и директорите на учебни заведения, да подготви успешния кариерен старт на бъдещите педагози и да предостави на научни изследователи ценни открития и анализи, издателството е публикувало над 250 учебници и учебни помагала, методически ръководства за обучение, дидактични материали, научна педагогическа и публицистична литература.

Ограмотяването е базов фактор за постигане на образованост. Сега, повече от всякога, грамотността е необходимост за успех и просперитет. Благодарим на българските ученици, учители и родители, които през годините са наши партньори в изграждането и утвърждаването на системата по български език и литература с най-високи резултати в областта на ограмотяването и функционалната грамотност. Щастливи сме, че продължаваме да работим заедно повече от тридесет години за развитието на българското образование.

Екипът на издателство „Даниела Убенова” е изграден от доказани професионалисти – педагози, специалисти в областта на дидактиката, научни  редактори, художници, дизайнери, полиграфисти. Ние работим с удоволствие, защото:

 • Вдъхновяваме децата да четат и пишат
 • Осигуряваме инструментариум на учителите да работят с лекота
 • Насърчаваме родителите да се забавляват с децата си, докато ги възпитават
 • Подкрепяме библиотеките в създаването на активна връзка с читателите им
 • Мотивираме младите да развиват активно гражданско съзнание и отговорност към околната среда
 • Предоставяме ценни открития и анализи на търсещите научни изследователи
 • Работим, за да вдъхновяваме младите умове и таланти да развиват заложбите си
0
  0
  Виж чанта
  Чантата е празнаВърни се в магазин